ja zrobilem z czego takiego: 250g twarogu chudego 40g orzechow wloskich ~40g wiorek kokosowych 2 male lyzki miodu 3 białka jaja 840kcal B:75g W:35g T:50g wstawilem do lodowki (jaja oddzielnie rano zmiksuje z masa) i czekam az sie przegryzie do jutra i rano na sniadanie zobaczymy co wyjdzie :)
jogger czy myslisz, zemoge dzis naciagnac nieco posilek na mm zamiast jaja np tunczyka nieco w sosie wlasnym,albo w kierunku tluszczowym jajo+ kawalek rybki; i seler zamiast marchewki??? czy chodzi o to zeby ten 4 dzien byl przede wszystkm weglowy???dziekuje za odp; i jezeli masz jakies watpliwosci co do mojego prowadzenia tej diety prosze daj mi [...]
Grzanka - kromka pieczywa, może być tostowe, upieczona w tosterze, na grillu lub jakims innym opiekaczu. Sama, bez niczego! Co do szpinaku, nie pomogę, brokułu wrzuca sie do wrzącej osolonej wody, moga byc mrozone brokuły. befsztyk to plaster (ukrojony w poprzek włokien) młodej wołowiny, rozbity tłuczkiem na cienko, ja obsypałam przyprawą do [...]
L3, trochę rzeźnik z ciebie, ale luzik :) Tak się składa że muchy składają jaja w już zaczynającym się psuć mięsie. U żywego człowieka ich jajeczka są rozpuszczane przez soki trawienne więc nie ma paniki. Nie będziesz mieć stada obcych w sobie. Co mogło by ci bardziej zaszkodzić to to mięso samow sobie gdyby było już nadpsute albo były w nim jaja [...]
[...] Przenosi chorobotwórcze bakterie: durów, czerwonki, wąglika, czynniki chorobotwórcze powodujące poliomyelitis, zapalenie spojówek, a także formy inwazyjne pasożytów (np. jaja owsików). Dlatego też, jeśli nie dokończymy posiłku, czy też mamy coś otwartego, warto schować to do lodówki, jeśli natomiast jest to gorąca potrawa przykryć tak [...]
[...] wierzylem ze wyjdzie :-) Dla zainteresowanych: 750 gram sera chudego, 200 gram mascarpone, 200 gram ricotty. 500 gram malin i 250 jagod. Maka 2000 + zwykla 50/50. Trzy jaja i puchaaaaa /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/71555ebeff464624b271b47d1a33c712.jpg Zmieniony przez - szmond w dniu 2014-07-06 11:54:58 Zmieniony przez - szmond w dniu 2014-07-06 [...]
[...] co robi w firmie z kurami czy coś, mówił że raz robili eksperyment na kurach... celam było polepszenie "żółtka" tzn. kolory by był łądny, wyrazisty i "naturalny" efekt? jaja wyszły z żółtkiem fioletowym, wszystkie jaja musieli porozbijać bo sie nie nadawły na wypuszczenie na rynek (ok 1000 jaj) Masakra jak chemia w dzisiejszych czasach [...]
Zabisko: a wiesz ze w białku jest mniej białka niż w żółtku ? nie wiem czy to prwda ale tak czytałem. W 100g białka jaja kurzego jest około 11g białka i 0g tłuszczów.. W 100g żółtka jaja kurzego jest około 16g białka ale też około 28g tłuszczu
[...] jakim powinniśmy kierować się układając dietę. Źródła białka w diecie mięso chude i tłuste (drobiowe, wieprzowe, wołowe, dziczyzna), ryby chude i tłuste, nabiał, jaja, strączki oraz dodatkowo odżywki białkowe. Pamiętajmy jednak, że odżywki zaliczyć należy do żywności przetworzonej. Węglowodany – ryż (brązowy, basmati, parboiled, [...]
[...] ale najpierw ustalmy do kogo je adresujesz, bo tutaj żadnej Pani Anety nie mamy. Mówisz, że masz problem ze zjedzeniem jajecznicy i słusznie sobie zdajesz sprawę, że jaja są świetnym pomysłem tym bardziej z jakimś boczkiem, ale kto powiedział, że jaja musimy spożywać wyłącznie w formie jajecznicy? Przecież mogą być to również gotowane [...]
skutki sa takie jak przy kazdym innym koksie - wysiadaja podroby i jaja szwankuja. ale to skrajny wariant ps w niektorych przypadkach choroby skory, cisnienie, arytmia serca, miazdzyca... caly asotryment kolego
[...] jest to wysypka na skórze. Możliwa jest również biegunka. W sytuacji jej wystąpienia warto postępować w ten sposób, aby na pewien czas, np. 2 tygodnie wyeliminować jaja z diety. Obserwować, czy problem ustał. Po tym czasie spróbować spożyć ponownie jajka. Można również przetestować różne sposoby ich przygotowania oraz jaja z różnego [...]
[...] minerały. Z jakich źródeł białka, węglowodanów, tłuszczy najlepiej korzystać? Źródła białka: - mięso (drobiowe, wieprzowe, wołowe i inne – zarówno chude jak i tłuste), ryby, jaja, nabiał, strączki (ciecierzyca, soczewica, fasola) Źródła węglowodanów: - ryż (np. brązowy, basmati), kasza (np. jaglana, gryczana), płatki owsiane, owoce, warzywa, [...]
[...] mieć nadmiar poszczególnych substancji jak i deficyt w poszczególnych dniach. Stosunek kwasów tłuszczowych warto trzymać w ryzach 1:1 - 1:5. Bogatym źródłem choliny są jaja, poza tym znajdziesz ją w rybach, warzywach strączkowych, zbożach, orzechach. Sylwetka mogła ulec lekkiej poprawie wizualnej. Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-01-18 [...]